fbpx
Melbourne Residence
Melbourne Residence
Melbourne Residence
Melbourne Residence
Melbourne Residence
Melbourne-Residence-2-min
Melbourne-Residence-3-min
Melbourne-Residence-min
previous arrow
next arrow
Melbourne Residence
Melbourne Residence
Melbourne Residence
Melbourne Residence
Melbourne-Residence-min
Melbourne-Residence-3-min
Melbourne-Residence-2-min
Melbourne Residence
previous arrow
next arrow

MELBOURNE RESIDENCE

Designed by: Werner van der Meulen

Melbourne Residence is located in Melbourne, southeast Australia and was designed by Werner van der Meulen.

The client brief was inspired by a previous project which was used as a point of reference throughout. The sculptural forms and planes were highlights of the house and are the aspects that were most strongly brought over and incorporated into the new design of Melbourne Residence.

The first floor incorporates blackened morphed steel curving across the façade and sets the tone for the rest of the house.

The main materials used for Melbourne Residence are concrete and steel, though glass played a significant role in the form of large windows and multiple stacking doors, creating an indoor/outdoor atmosphere.

The ground floor holds a double volume entrance hall, family room, and dining area, as well as a guest bathroom, theatre room, kitchen, pantry, and study. A covered lanai is accessible from the family and dining room, allowing complete fluidity for entertainment because of the stacking doors lining the wall. Two of the three bedrooms on the ground room have their own en-suite, while the third bedroom has an en-suite and a walk-in closet. A four-car garage lies to one side.

The main bedroom and bathroom with a large dressing room is situated on the first floor. A second en-suite bedroom is separated from the main bedroom by a gymnasium and sauna.  A playroom and study are also located on the first floor.

Four open balconies line three of the four walls of the first floor and are reachable from the main bedroom, playroom, gymnasium, and second bedroom.

Contact Us