previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
previous arrow
next arrow
Slider

TREDENHAM VALLEY HOUSE

The design for TREDENHAM VALLEY HOUSE a new private residence in the north of Bloemfontein drew inspiration from a few forgotten modernist principles of which “form follows function” is probably the most evident. The floor plans are stretched out over the site using strong horizontal lines – emphasizing the expansive planes of the Free State landscape. Heavy concrete beams ensure for wide openings and limited columns, creating a seamless transition between interior and exterior spaces.

The chosen materials are quite masculine and clean and not typical to this area. Off-shutter
concrete and black face brick are softened with purpose-made concrete hollow block screens, which adds a layer to not only the facades, but to the overall spatial experience of the architecture.

Tredenham Valley HouseĀ 

Contact Us