Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Northcliff Residence (1)
Northcliff Residence (2)
Northcliff Residence (3)
Northcliff Residence (4)
Northcliff Residence (5)
Northcliff Residence (6)
Northcliff Residence (7)
Northcliff Residence (8)
Northcliff Residence (9)
Northcliff Residence (10)
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Northcliff Residence (1)
Northcliff Residence (2)
Northcliff Residence (3)
Northcliff Residence (4)
Northcliff Residence (5)
Northcliff Residence (6)
Northcliff Residence (7)
Northcliff Residence (8)
Northcliff Residence (9)
Northcliff Residence (10)
Home Design, Nico van der Meulen Architects
Home Design, Nico van der Meulen Architects

NORTHCLIFF RESIDENCE

NORTHCLIFF RESIDENCE

The Northcliff residence, located on one of the few empty stands in Northcliff, Johannesburg, is situated on a very steep site with spectacular views. The open-plan living spaces were designed to maximise connections with the surrounding landscape. The residence juxtaposes materials and textures in order to give the building its sophisticated, impactful feel.

When arriving in the driveway courtyard, your eye is immediately drawn to the LED light bar that runs from the driveway into the garage floor, and up onto the wall and ceiling of the display garage. The theme of light has been repeated throughout the design to tie the interior and exterior of the building.

Contact Us