Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects in Secunda - House Mot (4)
Architects in Secunda - House Mot (1)
Architects in Secunda - House Mot (2)
Architects in Secunda - House Mot (3)
Architects in Secunda - House Mot (5)
Architects in Secunda - House Mot (6)
Architects in Secunda - House Mot (7)
Architects in Secunda - House Mot (8)
Architects in Secunda - House Mot (9)
Architects in Secunda - House Mot (10)
Architects in Secunda - House Mot (11)
previous arrow
next arrow
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects-in-Secunda-House-Mo
Architects in Secunda - House Mot (4)
Architects in Secunda - House Mot (11)
Architects in Secunda - House Mot (10)
Architects in Secunda - House Mot (9)
Architects in Secunda - House Mot (8)
Architects in Secunda - House Mot (7)
Architects in Secunda - House Mot (6)
Architects in Secunda - House Mot (5)
Architects in Secunda - House Mot (3)
Architects in Secunda - House Mot (2)
Architects in Secunda - House Mot (1)
previous arrow
next arrow
Residence Mot

Residence Mot is designed to be a compact, contemporary family home in the coalfield town of Secunda, Mpumalanga.  The open plan design of the living space spills out onto the exterior terraces allowing for a seamless transition.  The swimming pool area becomes a sanctuary and key feature of the covered patio, with an integrated boma and fire pit ideal for entertaining.

Exposed cantilevered concrete fins form a strong architectural narrative on the first storey screening harsh solar exposure of the west.  Balcony planters are introduced to soften the brutality of the concrete, whilst aluminium screens add necessary privacy to bathroom areas.

The entrance court is designed to be more monolithic with a solid exposed concrete aesthetic. The entrance is emphasised and treated as a fully glazed void, with a glance of the feature staircase upon approach, slowly revealing the interior design.

Contact Us