Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
cover image JANSEN_SWIMMING POOL PERSPECTIVE-min
NVDM_Jansen_Eastern Perspective-min
NVDM_Jansen_Entrance Courtyard Perspective-min
NVDM_Jansen_Entrance Perspective-min
NVDM_Jansen_Family Room _ Main Bedroom Perspective-min
NVDM_Jansen_Interior Perspective-min
NVDM_Jansen_North Eastern Perspective-min
NVDM_Jansen_North Western Perspective-min
NVDM_Jansen_Northern Perspective 2-min
NVDM_Jansen_Northern Perspective-min
NVDM_Jansen_South Perspective 2-min
NVDM_Jansen_South Perspective-min
NVDM_Jansen_Swimming Pool Courtyard Perspective-min
NVDM_Jansen_Swimming Pool Perspective-min
previous arrow
next arrow
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
Hoedspruit
cover image JANSEN_SWIMMING POOL PERSPECTIVE-min
NVDM_Jansen_Swimming Pool Perspective-min
NVDM_Jansen_Swimming Pool Courtyard Perspective-min
NVDM_Jansen_South Perspective-min
NVDM_Jansen_South Perspective 2-min
NVDM_Jansen_Northern Perspective-min
NVDM_Jansen_Northern Perspective 2-min
NVDM_Jansen_North Western Perspective-min
NVDM_Jansen_North Eastern Perspective-min
NVDM_Jansen_Interior Perspective-min
NVDM_Jansen_Family Room _ Main Bedroom Perspective-min
NVDM_Jansen_Entrance Perspective-min
NVDM_Jansen_Entrance Courtyard Perspective-min
NVDM_Jansen_Eastern Perspective-min
previous arrow
next arrow

HOEDSPRUIT RESIDENCE

This exciting new Hoedspruit Residence in the Central Lowveld of South Africa was designed as contemporary bush pavilion, which draws inspiration from its beautiful natural setting.  The house is nestled on the banks of a seasonal river with views towards the Blyde River Canyon.

In combination with contemporary light steel and glass elements, natural materials, such as timber and stone, were utilised throughout the design.  The language of the light airy roof, which hovers elegantly over the main living spaces allowing northern light to filter through, became quite important in the composition of the house.

A contemporary slatted steel screen was utilised to not only indicate the first habitable threshold around the building, but also to add a permeable screening layer to the northern and western facades. The landscaping around the house will be kept completely natural.

 

View more of our Contemporary Portfolio’s here >>> https://www.nicovdmeulen.com/contemporary/

Contact Us