previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
previous arrow
next arrow
Slider

GETI 282 RESIDENCE

Geti 282 Residence is a sizeable dwelling that was designed back in 2016 with construction commencing in early 2017. The house is situated in the esteemed Serengeti Estate, on a stand that offers glimpses of the Golf Course while being afforded a generous orientation to the north for effective natural light.

Being situated on a corner stand, the owners required some privacy considering they are exposed on two edges of the house to the public domain. The fundamental principle of concealment is evident in the treatment of the southern facade which constitutes the entrance to the house via the entrance lobby, a single and a double garage. These are all concealed behind seamless sliding doors to resemble the adjacent walls, thereby creating a solidified aesthetic. This becomes the base of the house.

The first floor was treated quite similar in that the southern volume of the floor was treated as its own unit, clad in klip-tite sheeting to resemble ‘blocks’ being stacked on one another.

The house is simple and understated beyond the secluded and private facades, boding enough space between the open plan family room and dining room, as well as the kitchen. These spaces flow out onto the lanai which is adjacent to the swimming pool.

The first floor accommodates all the private bedrooms as well as a pyjama lounge and double volume to the family room.

In its completeness Geti 282 Residence has become an edifice of the client’s requirements and beliefs in the project, their lifestyle and their desired living conditions.

 

View more of our projects here: https://www.nicovdmeulen.com/contemporary/

Contact Us