fbpx
Dainfern House
Dainfern House
Dainfern House
Dainfern House
Dainfern House
Dainfern Entrance
Dainfern North east
Dainfern North west
Dainfern North
Dainfern South
previous arrow
next arrow
Dainfern House
Dainfern House
Dainfern House
Dainfern House
Dainfern House
Dainfern South
Dainfern North
Dainfern North west
Dainfern North east
Dainfern Entrance
previous arrow
next arrow

HOUSE IN DAINFERN

This is some of the last unbuilt stands in Dainfern:   The owner bought the double stand on the river years ago but never got so far as to start building.

When they finally decided to explore a design, they contacted Nico van der Meulen Architects.

After many iterations, the final design of Dainfern House is a pared-down, minimalist design of 1150sq.m., with the south-facing street elevation consisting of a few overlapping off-shutter concrete walls and some dark grey steel-clad walls.  Designed to be built from off-shutter concrete, steel, and glass the house follows the contours of the stand down to the river.

The north façade is totally glass except for some vertical steel-clad fins in the same dark grey as the south elevation floating over the ground floor.

The basement houses the garages and a shooting range, while the lower ground floor consists of a family room, lanai, kitchen/dining, two studios, and a courtyard entertainment area. The kitchen/dining room and family room flows seamlessly onto the lanai and courtyard through massive sliding doors.

The upper ground storey of two guest suites and the main suite along with a library.

Contact Us