HOUSE LAM

Designed by:Werner van der Meulen
Location:Bedfordview, Johannesburg, South Africa
Residence Size:806.78 m²

CONTACT US NOW

HOUSE LAM

House LAM Design Description:

The rocky outcrop with spectacular views of the Johannesburg skyline inspired the additions and alterations of this contemporary home. Built from steel, stone and glass, the home was developed to maximize the surrounding views, making use of the natural features without compromising the contemporary flowing aspect of the architectural design.

The existing entrance into the house was originally at the top of the site. The new entrance to the re-designed home, which was transformed into a three storey mansion, was created on the lower ground floor with an internal staircase leading up to the ground floor living area.

The ground floor is an open plan living area with a double volume living room leading out onto the lanai and pool areas which have spectacular views to the north and west.  The kitchen has views to both the north and south and from here you can also access  the lanai and living area.

The ground floor living areas were designed around the pool, which is a prominent feature of this custom design.  The spillover detail of this cantilevered pool creates a seamless integration with the views across the city.

A bridge links opposite sides of the main and family bedroom suites, which all have wrap around balconies that maximise the surrounding views and make provision for outdoor living.

House LAM Interior: 

M Square Lifestyle Design meticulously chose a colour palette to compliment the colours that were used in the building’s structural elements and used materials matching the structural elements.

The furniture pieces were sourced from M Square Lifestyle Necessities, this includes items from Molteni and C, Floss and Kundalini.