Dia Residence

Designed by:Werner van der Meulen
Location:Abidjan, Ivory Coast
Residence Size:

CONTACT US NOW

DIA RESIDENCE

Design description:

The façade of Dia Residence, situated in Ivory Coast, Abidjan, was designed by Nico and Werner van der Meulen with the design intent being focused on being appropriate for the surrounding area while still maintaining the contemporary style that Werner is known for.

This goal was achieved by creating a barcode like façade for the building with concrete, steel and glass being the main materials used to bring the design together.

A bridge made of glass and steel allows for movement between the different living spaces within the house. Large windows provide natural light the various spaces.

The of the building features a family room, kitchen, bar, lounge, guest bathroom, cigar room, dining room, guest bedroom and en-suite, all on the ground floor. The first floor contains the, main bedroom and en-suite, four additional bedrooms, library, PJ lounge and children’s study.

The interiors were done by M Square Lifestyle Design with a design focus of overlapping planes, vast spaces and warm lighting.

In terms of the palette the emphasis was placed on warm and contrasting furnishings and finishes while natural and light fabric was chosen for the furniture. Cemcrete, timber and porcelain tiled floors where chosen throughout the house to compliment the natural and light aesthetic of the furnishings. Wood, cast in situ concrete and warm paint colours were used for the various walls.

All the interior design elements combine to create a natural white palette with warm and dark accent colours.

Further themes within the interior was the use of overlapping planes, warm lighting and vast spaces. It was also important that the interior provided indoor and outdoor connectivity.

Built in cupboards from Porro, were designed by M Square Lifestyle Necessities.